x
Töltött dagadó petrezselymes krumplival, kovi ubival

Élelmiszer, ital, háztartási, lakás textil, édesség, vegyiáru kis- és nagykereskedés.

kártyás fizetés erzsébet utalvány elfogadóhely vásárlási utalvány hírlevél feliratkozás


Töltött dagadó petrezselymes krumplival, kovi ubival

Receptek

2015-08-07

Szerző:

Hozzávalók 4 személyre:

1 dagadó
1-2 kolbász vagy 50 dkg darált hús
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 alma
1 közepes fej vöröshagyma
só, bors, mustár, fűszerek

Elkészítés:

A dagadót ha a piacon nem szúrattuk fel, akkor most tegyük meg, kialakítva a zsebet, amibe a töltelék kerül. Mossuk, törölgessük meg és pácoljuk be. Sóval, borssal, mustárral, köménnyel, aprított fokhagymával dörzsöljük be kívül és belül is. Minél többet pácolódik, annál jobb.

Tölteléknek mi 2 sütnivaló kolbászt felvágtunk és belenyomtuk a dagadóba a húst, de természetesen meg lehet fűszerezni a darált húst is, szájízünk szerint. Meg lehet tűzni, de mi sem tettük, mégsem dagadt ki belőle a töltelék.

Tegyük egy serpenyőbe a húst és öntsük le a forró zsiradékkal, majd dobjunk mellé még fokhagymadarabokat, almagerezdeket, nagyra darabolt vöröshagymát, szemes borsot. Kevéske vizet is önthetünk alá, majd fóliázzuk le. Toljuk 200-220 fokos sütőbe és 1 óráig rá sem kell nézni. Akkor meg lehet fordítani, de én még fél órát biztos a fóllia alatt szoktam hagyni. Utána ismét fordítsuk meg, locsolgassuk és állítsuk a sütőt légkeverésre, hogy színt is kapjon. Ilyenkor 20 °C-szal mérsékelni kell a hőt. Hústű próbával vagy villával, esetleg nyomással ellenőrizzük, hogy mikor készült el.

Mi hamis petrezselymes krumplival és teljesen igazi kovászos uborkával, valamit nagy étvággyal pusztítottuk.

Jegyzetek:

Gyakori hiba kezdő háziasszonyoknál, hogy azonnal nekiesnek felszelni a húst, ami ilyenkor szét akar esni. Minden húst 15 percig pihentetni kell a művelet előtt, megéri. :)

 

Forrás: http://www.deguszta.com/ (Chef guevara receptje)

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás