x
Szeretsz új recepteket kipróbálni? Ezt nézd: krémsajtos-kukoricás rakott krumpli

Élelmiszer, ital, háztartási, lakás textil, édesség, vegyiáru kis- és nagykereskedés.

kártyás fizetés erzsébet utalvány elfogadóhely vásárlási utalvány hírlevél feliratkozás


Szeretsz új recepteket kipróbálni? Ezt nézd: krémsajtos-kukoricás rakott krumpli

Receptek

2015-01-22

Szerző:

A rakott krumpli, szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Ám ha néhány hozzávalót megváltoztatunk, máris egy különleges étel kerül az asztalra. Mi most egy kiváló, kukoricás krémsajtos változatot mutatunk nektek, íme:


A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem. A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom. A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.

A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

40 dkg darált sertéshús

1 fej lilahagyma

1 doboz kukoricakonzerv

2 dl tejföl

10 dkg tömlős sajtkrém

10 dkg reszelt sajt

só, bors


Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
Forrás: Aliz konyhája

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás