Így pucolj hagymát, könnyezés nélkül – 7 tipp
Egyéb hírek
Van, aki a mosogatást utálja, míg mások a krumpli pucolást vagy sajtreszelést. És vannak, akik a hagymapucolás elől menekülnek foggal, körömmel. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy ne legyen kínszenvedés a főzésnek ez a része sem:

1. Tedd a mélyhűtőbe
Tedd a hagymát/hagymákat 10-15 percre a mélyhűtőbe – a hideg csökkenti a sav mennyiségét, ezáltal kevesebb enzim kerül a levegőbe. Így nem fogsz könnyezni, ráadásul a szeletelés is sokkal könnyebb lesz.
2. Gyújts gyertyát
Mielőtt nekilátnál a hagymapucolásnak, gyújts meg egy gyertyát a konyhában – és így már nem kell aggódnod a hatalmas könnycseppek miatt!
3. Használj éles kést
Egyrészt gyorsabban készen leszel; másrészt pedig kevésbé nyomod össze a hagymát, így kevesebb lé csordul ki belőle – azaz kevesebb lesz a könnycsepp is.
4. Szeletelj víz alatt
Egy laposabb tál és egy kis víz kell ahhoz, hogy ne potyogjanak a könnyeid – ugye, milyen egyszerű?
5. Rágózz
Hihetetlen módon, ha hagymapucolás/hagymaszeletelés közben rágózol, nem fogsz könnyezni – kipróbálod ezt az egyszerű praktikát?
6. Viselj úszószemüveget
Az úszó- vagy sí szemüveg tökéletes megoldás lehet a könnyezés elkerülésére hagymapucolás közben – csak épp viccesen fogsz kinézni
7. Használj ventilátort
Nyáron, a nagy melegben egyébként is jól jön egy ventilátor a konyhában – állítsd úgy, hogy elfújja a hagyma „gőzét” és nem kell tartanod a könnyezéstől.
Forrás: tippeknoknek.eu
Véleménye van? Szóljon hozzá!