x
Csevapcsicsa - Egy dél-szláv finomság

Élelmiszer, ital, háztartási, lakás textil, édesség, vegyiáru kis- és nagykereskedés.

kártyás fizetés erzsébet utalvány elfogadóhely vásárlási utalvány hírlevél feliratkozás


Csevapcsicsa - Egy dél-szláv finomság

Receptek

2015-08-07

Szerző:

Hozzávalók:

Alaprecept itt 

Szükséges húsok egyenlő arányban:

marhahús
sertéshús
birkahús

Friss, aprított rozmaring
Lilahagyma
Fokhagyma

Bors

Elkészítés

Megint nem írok arányokat, attól függ, hány személyre akarjuk, azok a személyek fiúk-e, netán bélpoklos tinédzserek, vagy netán finnyás folytonfogyózók. :)

A húsokat keverjük össze a hozzávalókkal és pihentessük kicsit hűtőben. Talán egy dolgot mégis kiemelnék, hogy ne legyen túl fokhagymás, mert az öli az ízeket. A rozmaring pedig valóban friss legyen, már sok szuper/hipermarketben kapunk élő növényt.

Pihentetés után formázzunk kétujjnyi vastag "kolbászkákat" és helyezzük a grillre. Ez lehet elektromos is, bár faszénen az igazi. A miénk a 3. emeleti erkélyen, elektromos grillen készült.

Köretnek sopszka (-szerű) salátát készítettem. De egy könnyű, fetás tavaszi saláta is megfelelő hozzá, Saláta recept itt.

Jegyzetek:

Marhahús helyett borjú is lehet.

Ha unjuk a kolbászkák formázását, akkor féltenyérnyi lapos, lepénykéket is formázhatunk a húsból, de ekkor a neve már: pjeszkavica. Az íze viszont ugyanaz. :)

Ha igazán autentikusan akarjuk enni, akkor szerezzünk be hozzá egy üveg ajvárt, ami már nagyobb helyeken kapható.

Forrás: www.deguszta.hu - Chef Guevara receptje

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás