x
5 konyhai tipp, amelyekről jó ha tudsz!

Élelmiszer, ital, háztartási, lakás textil, édesség, vegyiáru kis- és nagykereskedés.

kártyás fizetés erzsébet utalvány elfogadóhely vásárlási utalvány hírlevél feliratkozás


5 konyhai tipp, amelyekről jó ha tudsz!

Egyéb hírek

2015-03-18

Szerző:

Biztosan Neked is sok időd megy el apró cseprő konyhai dolgokkal, melyeket valójában gyorsabban, egyszerűbben meg lehetne oldani - pontosan ezért gyűjtöttünk most össze néhány igazán remek konyhai tippet, praktikát. Miután végigfutottad a cikket, arra fogsz gondolni: "Hogy ezt eddig miért nem tudtam?!" Sebaj, nézzük melyek ezek a mindennapokat megkönnyítő konyhai trükkök: 

1. Hogyan akadályozzuk meg, hogy kiforrjon a víz a fazékból?  

Ugye veled is előfordult már, hogy csak egy percre hagytad a tűzön a forrásban lévő vizet, és kis idő múlva már hallottad is az olyannyira ismerős sercegő hangot: igen, kiforrt a víz.

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád: helyezz a fazék tetejére (középre) egy fakanalat. Ha hiszed, ha nem, ez garantáltan meggátolja, hogy kiforrjon a víz. Próbáld ki! :)

2. Hogyan marad friss a banán hosszabb időn át? 

Imádjuk a banánt, így mikor kedvezőbb áron lehet hozzájutni, rendszerint nagyobb adagot szoktunk vásárolni belőle, főleg a téli hónapokban, mikor egyébként is több tápanyagra, vitaminra van szüksége szervezetünknek! Azonban sokszor bosszúságot okozott, hogy néhány nap múlva, még hűtőben tárolva is barnulni, feketedni kezdtek a még el nem fogyasztott példányok. 

Egy kis utánajárással megtaláltuk a megoldást: Csavarjuk folpackba a banán szárát! Egyszerű és nagyszerű.

3. Rendetlenség a konyhaszekrényben, mindenütt csak fedők..

Főleg kisebb konyhákban gyakori, hogy nem igazán van hely például fali fedő tárolót felszerelni, a polcos szekrényben pedig sehogy sem lehet rendben tárolni őket. Az alábbi megoldás többféle képpen kivitelezhető, mi egy viszonylag elegáns megoldást találtunk, amivel még helyet is spórolunk a szekrényünkben, íme:

4. Tojás pucolás tisztán, gyorsan, egyszerűen!  

A főtt tojás kiváló fehérje bevitelt biztosít, általában egyszerűen, gyorsan elkészíthető - salátákra, húsokkal, dekorációnak és önmagában is szokták tálalni. A főtt tojás hámozása nem feltétlenül egyszerű, egyrészt attól függ mennyire egyszerű, hogy mennyire főzzük meg a tojást, valamint hogy mennyire friss. 

A következő megoldással bármilyen friss, és keménységű tojás kiválóan pucolható: Forrás közben tegyünk egy gerezd citromot a vízbe! Az eredmény garantált! 

5. Narancs hámozás másképp, egyszerűen!

Ha narancs hámozásra gondolok, általában a klasszikus példa ugrik be: vagy késsel, vagy csak a kezemmel lehámozom a narancshéjat, gerezdekre szedem, és már eszem is. Nincs is ezzel semmi baj, de mi találtunk egy másik, szintén elegáns és egyszerű megoldást a dologra. A folyamatot ez az animGIF mutatja be: 

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás